Antioksidan bakımından zengin nar kabuğu, tek başına olduğu kadar faydalıdır. Kanser önleyici özelliği olduğu düşünülen nar kabuğu kurutularak çay haline getirilir. Vücuttaki serbest radikallerin ürkütücü rüyası olan nar kabuklarının garip yanını sizler Tourwix Travel olarak sizler için araştırdık. Kışın antivirüs olarak kabul edilir. Peki nar kabuğu çayı nasıl yapılır? Nar kabuğu çayının faydaları nelerdir?
Nar kabuğu, güçlü antioksidan özelliklere sahip ellagik asit açısından zengindir. Bilimsel literatürde nar olarak bilinen nar, sert kabuklu, tatlı ve ekşi bir tada sahip ılıman iklimlerde yetişir. Akdeniz havzasında yetişen nar yüzyıllardır ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılmaktadır. Doğal bir ilaç olduğu belgelenen nar kabuğu üzerine yapılan araştırmalarda kanser önleyici olarak kabul edilmiştir.
Haşlanmış nar kabuğu vücuttaki hücreleri adeta yenileyebilir ve çeşitli alanlarda kullanılabilir. Günümüzde nar suyunun Uzakdoğu ülkelerinde cilt gençleştirici tonik olarak sıklıkla kullanıldığı görülmektedir. Ek olarak, araştırmalar nar kabuğunun aterosklerozu önleyebileceğini ve kan hücresi sayısını artırabileceğini göstermiştir.
Peki Nar Kabuğu Çayi nasil Yapilir?
Güneşte kurutulmuş nar kabuğunu ne kadar tüketeceksiniz? Bir cam tencereye alıp kaynaması için su ilave edin. 15 dakika kaynattıktan sonra 5 dakika da demlenmesini bekleyin. Kullanım yerine göre sıcaklığa karar verebilirsiniz. Grip veya soğuk algınlığı söz konusu olduğunda, sıcak tüketilmesi daha sağlıklıdır.
Nar Kabuğu Çayinin Faydalari Nelerdİr?
Bir ilaç gibi, özellikle ağızda enfekte hücrelerin birikmesini önleyen nar kabuğu çayı. Ayrıca dil üzerinde oluşan ve ağız kokusuna neden olan sarı bir tabakanın oluşmasını da engeller.
İçerdiği asitleri pişirirken su ile karışır. Bu asitler yemek borusundan mide ve bağırsaklara kadar tüm sindirim sistemini temizlemeye yardımcı olur. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Aynı zamanda bağırsak florasını da dengeler. Besinlerin kanla sağlıklı bir şekilde emilmesini ve karışmasını sağlar.