Nar Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır Ve Faydaları Nelerdir?

Nar Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır Ve Faydaları Nelerdir?

Antioksidan bakımından zengin nar kabuğu, tek başına olduğu kadar faydalıdır. Kanser önleyici özelliği olduğu düşünülen nar kabuğu kurutularak çay haline getirilir. Vücuttaki serbest radikallerin ürkütücü rüyası olan nar kabuklarının garip yanını sizler Tourwix Travel olarak sizler için araştırdık. Kışın antivirüs olarak kabul edilir. Peki nar kabuğu çayı nasıl yapılır? Nar kabuğu çayının faydaları nelerdir?

Nar kabuğu, güçlü antioksidan özelliklere sahip ellagik asit açısından zengindir. Bilimsel literatürde nar olarak bilinen nar, sert kabuklu, tatlı ve ekşi bir tada sahip ılıman iklimlerde yetişir. Akdeniz havzasında yetişen nar yüzyıllardır ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılmaktadır. Doğal bir ilaç olduğu belgelenen nar kabuğu üzerine yapılan araştırmalarda kanser önleyici olarak kabul edilmiştir.

Haşlanmış nar kabuğu vücuttaki hücreleri adeta yenileyebilir ve çeşitli alanlarda kullanılabilir. Günümüzde nar suyunun Uzakdoğu ülkelerinde cilt gençleştirici tonik olarak sıklıkla kullanıldığı görülmektedir. Ek olarak, araştırmalar nar kabuğunun aterosklerozu önleyebileceğini ve kan hücresi sayısını artırabileceğini göstermiştir.

Peki Nar Kabuğu Çayi nasil Yapilir?

Güneşte kurutulmuş nar kabuğunu ne kadar tüketeceksiniz? Bir cam tencereye alıp kaynaması için su ilave edin. 15 dakika kaynattıktan sonra 5 dakika da demlenmesini bekleyin. Kullanım yerine göre sıcaklığa karar verebilirsiniz. Grip veya soğuk algınlığı söz konusu olduğunda, sıcak tüketilmesi daha sağlıklıdır.

Nar Kabuğu Çayinin Faydalari Nelerdİr?

Bir ilaç gibi, özellikle ağızda enfekte hücrelerin birikmesini önleyen nar kabuğu çayı. Ayrıca dil üzerinde oluşan ve ağız kokusuna neden olan sarı bir tabakanın oluşmasını da engeller.

İçerdiği asitleri pişirirken su ile karışır. Bu asitler yemek borusundan mide ve bağırsaklara kadar tüm sindirim sistemini temizlemeye yardımcı olur. Sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Aynı zamanda bağırsak florasını da dengeler. Besinlerin kanla sağlıklı bir şekilde emilmesini ve karışmasını sağlar.

  • Araştırmalar, prostat kanseri için etkili bir doğal çare olduğunu göstermiştir. Kabukta bulunan aktif metastatik asitler kanser hücresi gelişimini bozar.
  • Nar kabuğu, kabuğundaki lifler suyla karışırken çayı dolgun tutar. Özellikle kilo vermek isteyenler için ideal bir çaydır. Vücudu tok tutar ve vücudun enerji seviyesini yükseltir.
  • Flavonoid bakımından zengin nar kabuğu çayı, daha sağlıklı karaciğer fonksiyonu sağlar. Nar kabuğu çayı vücuttaki toksinleri hızla atarak iltihaplanmanın birikmesini önler.
  • Ödem oluşmasına izin vermez. Kemik ve kas esnekliğini destekler. Vücuttaki sinir hücrelerinin mekanizmalarını güçlendirir.
  • Uzmanlar, baskının çok yüksek olduğu ve çalışma ritminin gergin olduğu durumlarda bir bardak içmenin sinirleri yatıştırdığını vurguluyor.
  • Nar kabukları sadece yenilebilir değildir. Aynı zamanda banyo suyuna eklendiğinde yağlı diplere neden olan mantarı yok eder. Saç köklerini güçlendirir.
  • Cilt yüzeyindeki bakteri sayısını azaltarak gözeneklerden toksinlerin daha sağlıklı atılmasını sağlar.
  • Vücudun ısı oranını düşürür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Virüsün ana düşmanıdır. Virüsün akciğerlere inmeden balgam veya idrar yoluyla atılmasına yardımcı olur.
  • Kaynayan nar kabuklarından 4 su bardağı suyu bir kovaya dökün. Elma sirkesi ekleyin ve ayaklarınızı suya batırın. Vücuttaki kan akışını düzenler.
  • Ek olarak, nar kabuğu suyu cildi temizlemek için bir toksin görevi görür. Nar kabuğu suyu sivilceleri azaltır ve gözenekleri de temizler. Akne oluşumunu engeller. Ayrıca cildin daha taze ve sağlıklı görünmesini sağlar.