Dişlerdeki Beyaz Lekeler Neden Olur? Florür özellikle çocuklar için önemli bir mineraldir. Ağzımız, dişlerimize zarar veren bir asit üretmek için yediğimiz gıdalarda ve içtiğimiz içeceklerde şeker kullanan bakteriler içerir. Florür dişlerimizi korur. Ancak çok fazla florür diş florozu denen rahatsızlığa neden olabilir. Buda dişerlerdeki beyaz lekelerin bir diğer açıklamasıdır.
Diş florozu, dişlerin görünümünde hafif bir değişiklik,
genellikle çok soluk beyaz lekeler şeklindedir. Tipik olarak görülen florozis, ağrıya neden olmayan ve dişlerin sağlığını veya işlevini etkilemeyen hafif bir formdur. Florozis, yalnızca 8 yaşından önce florür tüketildiğinde ve kalıcı dişler diş etlerinin altında oluştuğunda ortaya çıkar. Bu yüzden çocuklara diş macununu tükürmeyi ve yutmamayı öğretiyoruz.
Tedavi edilemeyecek kadar az görülen ve arka bölgede görünmeyen dişlerde gelişen lekelenmeler genellikle diş hekimleri tarafından fark edilebilir. Genellikle kozmetik şikayet yaratan bu durum, diş beyazlatma ve dişlerin yüzeylerinden tabaka ayırma gibi işlemler uygun görülebilir. Eğer bu işlemler yeterli görülmezse ağır vakalarda porselen lamineler, kompozit restorasyonlar ve kuron kaplamalar tercih konusu olabilir.