Dental İmplant Nedir? Herkese Uydun Mudur?

Dental İmplant Nedir? Herkese Uydun Mudur?

Ağız ve diş sağlığı tüm gelişmeler eşiğinde pek çok insan diş çürümesi, periodental hastalık ya da yaralanma nedeniyle diş kaybına uğramaktadır. Uzun yıllar süresince dişleri eksik kişiler için mevcut olan tek tedavi seçeneği köprüler ve takma dişler olmakla birlikte bugün daha güvenilir daha estetik ve daha kalıcı bir yöntem olan Dental İmplant mevcuttur.

Diş implantları yedek diş kökleri olarak bilinmektedir. İmplantlar, doğal dişlerinize uyacak şekilde yapılmış sabit (kalıcı) ya da çıkarılabilir yapay dişler için güçlü bir temel sağlamaktadır. Diş implantı, takma diş ya da köprü gibi diş protezlerini desteklemek için ağzınıza yapay olarak yerleştirilen yapay bir diş "kökü" dür. Doku dostu Titanyumdan yapılmış ve eksik diş için bir kök görevi gören çene kemiğine yerleştirilmiş vidalardan oluşmaktadır.

Dental İmplantların Avantajları Nelerdir?

Dental implantların pek çok avantajı bulunmaktadır.

- Diş implantları kendi dişleriniz gibi görünür ve sizlere doğal diş hissi vermektedir.
- Dental implantlar, dişlerin kayabileceği endişesi olmadan konuşmanıza izin vermektedir.
- Bir dişi kaybettiğinizde, kökün bulunduğu yerde bir boşluk kalır ve implant uygulaması ile bu kökler yeniden yapılmış olur.
- Dental implantlar, doğal dişleriniz gibi işlev görür ve en sevdiğiniz yiyecekleri fazladan bir çaba veya acı hissetmeden keyifle yemenizi sağlar.
- Diş implantları gülümsemenizi geri verebilir ve kendiniz hakkında daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.
- Diş implantları sayesinde köprülerde olduğu gibi komşu dişlerin formlarının küçültülmesi/değiştirilmesi gerekmez.
- Dental implantlar, protezlerin çıkarılmasında karşılaşılan rahatsızlıkların önüne geçer.
- Dental implantlar, ağız hijyeni kurallarına uyulduğunda uzun süre hatta  ömür boyu kullanılabilir.

Dental İmplant Herkese Uygun Mudur?

Rutin bir diş çekimi ya da oral cerrahi işleminden geçecek kadar sağlıklı biri çoğunlukla diş implantı için uygun olarak düşünülebilmektedir. Yeterli kemik ve sağlıklı diş etlerine sahip olmak gerekmektedir. Hastalar, implant sonrası ağız hijyenine dikkat etmeyi ve düzenli olarak diş hekimlerini ziyaret etmeyi taahhüt etmelidirler.

Ağır sigara kullanımı, diyabet veya kalp rahatsızlıkları, baş / boyun bölgesine yapılmış olan radyasyon tedavileri,  implant  uygulanması için hasta bazında, bireysel olarak değerlendirilmelidir.  İmplant uygulamasının, sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek için muhakkak diş hekiminizle görüşmelisiniz.

Bu Haberi Paylaş!